Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na łyzce oliwy. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, wymieszać dusić chwilę. Wrzucić pokrojone w małą kostkę mięso, dusić 5 min. Papryki oczyścić z pestek i białych blon, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki. Paprykę i pomidory dodać do pieczarek z cebulą i mięsem, przykryć i dusić na małym ogniu, aż warzywa puszczą sok. Wtedy odkryć naczynie wsypać osączone z zalewy fasolkę i kukurydzę. Kiedy cały płyn odparuje , przyprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Podawać z makaronem rurki, ryżem lub ziemniakami z wody.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !