Sposób przygotowania

Do rondla włożyć masło, cukier, oliwę, kakao i wodę, zagotować, wystudzić. Ciągle ucierając dodać żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, posypanej bułką tartą. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki i ułożyć na ciasto. Nagrzać piekarnik do temp 170 stopni, włożyć ciasto i piec około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam murzynka, a w połączeniu z jabłkami zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    esktra;)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny murzynek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !