Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZECIER POMIDOROWY DOMOWY

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PRZECIER POMIDOROWY DOMOWY

Pomidory umyć, przekroić na ćwiartki, wyjąć gniazda, wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu, do czasu aż się rozgotują, co jakiś czas mieszać. Masę przetrzeć przez sitko, nasiona i skórkę wyrzucić, masę pomidorową doprawić solą, pieprzem ziołowym oraz zwykłym, przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć, pasteryzować ok. 15 min. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 10.02.2013 12:17
samo zdrowie :)
Betka 23.12.2012 08:34
fajny pomysł;)
Margo1 27.01.2011 10:13
najlepszy jest taki
traktorek 25.01.2011 16:10
domowy najlepszy bo wiem co jem
MAR3STA 25.01.2011 11:10
najlepszy domowy;)
Anita21 23.01.2011 11:15
super :)
Monika193
Monika193 21.01.2011 16:50
taki przecier to samo zdrowie, naprawdę nie ma co go nawet porównywać z takim ze sklepu
pacpaw 21.01.2011 09:14
piękna czerwień

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak