Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi RUSKIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
Farsz:
boczek 10 dag
cebula 1
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1
woda 0,5 (ciepła)
ziemniaki ugotowane przetarte szkl.
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi RUSKIE

Ciasto:
zagnieść mąke i wode.

Farsz:
Boczek i cebule pokroić w drobną kostke i podsmarzyć.Wymieszać z ziemniakami , twarogiem, jajkiem i doprawić solą i pieperzem. Wszystko wymieszać.

Rozwałkować ciasto , szklanką wyciąć kółka. Na ich środek kładziemy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy we wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 06.03.2012 15:14
uwielbiam
jolaxa 20.06.2011 16:11
pycha
Mati13 11.06.2011 17:48
lubie
matii6 12.04.2011 19:58
super wyszły
MAR3STA 06.03.2011 17:13
mogłabym jeść tonami;)
eli82 06.02.2011 17:42
pierogi ruskie mogę jeść cały czas :)
alaaa 23.01.2011 15:13
ja lubię z kefirem,,
traktorek 22.01.2011 11:15
PYSZNOŚCI
pacpaw 22.01.2011 00:36
wyszly piekne. dla mnie zawodostwo!
kuklik 21.01.2011 12:16
wyśmienite
teresa18 20.01.2011 19:11
uwielbiam pierogi ruskie są na drugim miejscu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak