Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba słodkowodna 700 g
cebula 1 szt.
marchewka 1 szt.
śmietana 1|4 szklanki
żółtko jajek 1 szt.
pęczek natki pietruszki 1|4 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
pietruszka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki,cebulę i natkę posiekać,wszystko wrzucić do garnka i zalać 1 i 1|2 litra wody,dodać oczyszczoną i pokrojoną na kawałki rybę,gotować całość do miękkości,po 40 min gotowania,odcedzić wywar,ugotowane warzywa zmiksować i wraz z kawałkami ryby,ponownie włożyć do wywaru zagotować,żółtko połączyć ze śmietaną i wlać do zupy,dodać sok i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 21.01.2011 09:51
musze kiedys spr :)
Ewelina45 21.01.2011 09:50
nigdy nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak