Sposób przygotowania

Golonkę umyć , osuszyć i natrzeć przyprawami i przeciśniętym przez praskę czoskiem. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki ( najlepiej na całą noc). Następniego dnia golonkę ugotować w wodzie(około 35 minut). Następnie golonkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać około na 1/3 wysokości (wodą w której gotowała się golonka). Zapiekać w piekarniku(bez przykrycia) 1 godzinę- co jakiś czas obracając golonke. W międzyczasie ugotować ziemniaki (na pół mięko pół twardo). Po tej godzinie (zapiekania w 200C) dodać cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki i marchewkę pokrojoną w plasterki. Wszystko zapiekać w piekarniku około 40-50 minut . W międzyczasie podlewać piwem i wywarem z dna naczynia żaroodpornego.

*Piec w 200 C

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !