Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w piwie/ po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 2 ząbki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
woda
piwo 1/3 puszki
ziemniaki
golonka 2 tylna

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w piwie/ po bawarsku

Golonkę umyć , osuszyć i natrzeć przyprawami i przeciśniętym przez praskę czoskiem. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki ( najlepiej na całą noc). Następniego dnia golonkę ugotować w wodzie(około 35 minut). Następnie golonkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać około na 1/3 wysokości (wodą w której gotowała się golonka). Zapiekać w piekarniku(bez przykrycia) 1 godzinę- co jakiś czas obracając golonke. W międzyczasie ugotować ziemniaki (na pół mięko pół twardo). Po tej godzinie (zapiekania w 200C) dodać cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki i marchewkę pokrojoną w plasterki. Wszystko zapiekać w piekarniku około 40-50 minut . W międzyczasie podlewać piwem i wywarem z dna naczynia żaroodpornego.

*Piec w 200 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.12.2012 08:57
smaczne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak