Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0,80 dag
suszone śliwki 0,20 dag
czosnek 2 szt
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
wino białe pół szkanki
bulion 1,5 szkl
brzoskwinie w puszce 1
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

łyżkę masła utrzeć z solą,majerankiem,pieprzem oraz roztartym czosnkiem,zamrozić.Schab opłukać,osuszyć,nożem o długim cienkim ostrzu wyciąć otwór.Na przemian upychać w mięsie po kawałku masła ziołowego i śliwce.Otwór spiąć wykałaczką.Mięso natrzeć solą,oprószyć papryką.Piec 60min w temp.200st.Wyjąć,ostudzić i pokroić w plasterki.
Żelatynę namoczyć w winie,ostawić na kilka minut.Spęczniałą żelatynę zalać gorącym bulionem i mieszając rozpuścić.Wlać na półmisek trochę galaretki,zastudzić.
Resztę masła utrzeć z chrzanem,masę napełnić pozostałe śliwki.Brzoskwinie pokroić w plasterki,ułożyć na galarecie,przykryć plastrami schabu.Udekorować pozostałymi owocami,zalać resztą galaretki i odstawić,by stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.04.2011 19:17
musze spróbowac ;)
Amira 09.03.2011 16:04
wygląda przepysznie :)
Agnieszka/picola 23.02.2011 19:47
wygląda smakowicie
ewa19a 13.02.2011 22:41
pycha
Adamorek 20.01.2011 22:35
wykwintne
katarzynka455 23.11.2010 18:51
super
Margo1 01.10.2010 10:17
dawno nie jadłam
Emilia22 29.09.2010 08:07
wygląda smakowicie
iwona332 18.09.2010 00:13
super
stasica50 16.07.2010 16:44
bardzo fajnie opisane
lucyna15
lucyna15 26.05.2010 07:44
smacznie opisane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak