Sposób przygotowania

łyżkę masła utrzeć z solą,majerankiem,pieprzem oraz roztartym czosnkiem,zamrozić.Schab opłukać,osuszyć,nożem o długim cienkim ostrzu wyciąć otwór.Na przemian upychać w mięsie po kawałku masła ziołowego i śliwce.Otwór spiąć wykałaczką.Mięso natrzeć solą,oprószyć papryką.Piec 60min w temp.200st.Wyjąć,ostudzić i pokroić w plasterki.
Żelatynę namoczyć w winie,ostawić na kilka minut.Spęczniałą żelatynę zalać gorącym bulionem i mieszając rozpuścić.Wlać na półmisek trochę galaretki,zastudzić.
Resztę masła utrzeć z chrzanem,masę napełnić pozostałe śliwki.Brzoskwinie pokroić w plasterki,ułożyć na galarecie,przykryć plastrami schabu.Udekorować pozostałymi owocami,zalać resztą galaretki i odstawić,by stężała.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie opisane :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    stasica50

    bardzo fajnie opisane
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda smakowicie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    wykwintne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Amira

    wygląda przepysznie :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze spróbowac ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !