Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielna sałatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1
seler naciowy
rodzynki 50 dag
ogórek zielony
natka pietruszki
keczup pikantny 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna sałatka

Ściągamy włókna o ogonków liściowych selera , potem płuczemy i kroimy na kawałki o długości 2 cm , od razu zalewamy wrzątkiem troszkę solimy i gotujemy parę minutek , potem odcedzić , banana kroimy w talarki , ogórka w kostkę , rodzynki sparzyć wrzątkiem . keczup mieszamy z jogurtem , do tego sosu dodajemy rodzynki, banana, i ogórki , posypujemy natką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.12.2012 00:26
dobra
ewaa 27.09.2011 18:27
smaczna
ElizaT 13.02.2011 10:18
dzisiaj akurat niedzielę mamy, przepis na niedzielę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak