Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,75dag
kiełbasa podwawelska 0,5kg
boczek wędzony 0,40dag
przecier pomidorowy 1szt
cebula 2szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zamoczyć w wodzie,nie krócej niż na trzy godziny,następnie gotować ją około godziny(do miękkości).Boczek,kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na patelni(na oleju).Gdy fasola będzie miękka dodać kiełbasę,boczek im przecier pomidorowy.Gotować przez chwilę.Doprawić majerankiem,solą i pieprzem do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.07.2011 23:38
świetna zupka
Krystyna32 29.03.2011 21:39
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak