Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 200 g
fasolka szaragowa 200 g
pieczarki 150 g
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
kiełki 100 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pieczarkami

1. Z zielonej i żółtej fasolki obcinamy końcówki, strączki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości i dokładnie osączamy na sicie.Odstawiamy, by fasolka ostygła.Jeśli strąki są długie, możemy je pokroić na mniejsze kawałki.
2. Oczyszczone pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i po ostudzeniu kroimy w plasterki lub w ćwiartki.Dodajemy do fasolki, posypujemy kiełkami.
3. Czosnek przepuszczamy przez praskę, dokładnie mieszamy z olejem, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.Sosem polewamy fasolkę z pieczarkami,mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 04.08.2011 13:58
rewelacja- spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak