Sposób przygotowania

1. Z zielonej i żółtej fasolki obcinamy końcówki, strączki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości i dokładnie osączamy na sicie.Odstawiamy, by fasolka ostygła.Jeśli strąki są długie, możemy je pokroić na mniejsze kawałki.
2. Oczyszczone pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i po ostudzeniu kroimy w plasterki lub w ćwiartki.Dodajemy do fasolki, posypujemy kiełkami.
3. Czosnek przepuszczamy przez praskę, dokładnie mieszamy z olejem, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.Sosem polewamy fasolkę z pieczarkami,mieszamy i podajemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    rewelacja- spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !