Sposób przygotowania

Kapustę przelać wodą,odsączyć.Ugotować z solą,zielem angielskim i liściem laurowym.Cebulę obrać,posiekać,zeszklić na maśle,dodać pokrojone grzyby(wcześniej namoczone we wrzątku)podsmażyć,dodać odsączoną kapustę.Wszystko wymieszać,dodać natkę pietruszki,doprawić pieprzem.Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty,piec w piekarniku wg przepisu na opakowaniu.Nałożyć gorący farsz na upieczone ciasto.Pierożki najlepiej smakują z barszczem czerwonym.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !