Sposób przygotowania

Patisony umyć, odciąć kapelusz i łyżką wydrążyć środek (pestki wyrzucić).Następnie ugotować patisony z kapeluszem w osolonej wodzie. Cebulę podsmażyć na patelni, dodać startą na dużych oczkach marchewkę, seler oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko doprawić do smaku i poddusić aż zmięknie. Gotowy farsz nałożyć do patisonów, przykryć kapeluszem i podgrzać.
Przygotować sos pomidorowy: zasmażkę rozprowadzić wodą, dodać koncentrat pomidorowy lub drobno pokrojone pomidory bez skórki, przyprawić. Gorące patisony podawać z przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo ciekawy przepis, cukinię nadziewaną robiłam, ale przyznam że ten przepis też mi się podoba i go wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    extra przepis-patisonów nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię patisony,ale jadłam tylko konserwowe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Fajne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !