Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
seler 1 sz
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
mąka 1-2 łyżki
koncentrat pomidorowy
papryka zielona 1 szt
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony faszerowane

Patisony umyć, odciąć kapelusz i łyżką wydrążyć środek (pestki wyrzucić).Następnie ugotować patisony z kapeluszem w osolonej wodzie. Cebulę podsmażyć na patelni, dodać startą na dużych oczkach marchewkę, seler oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko doprawić do smaku i poddusić aż zmięknie. Gotowy farsz nałożyć do patisonów, przykryć kapeluszem i podgrzać.
Przygotować sos pomidorowy: zasmażkę rozprowadzić wodą, dodać koncentrat pomidorowy lub drobno pokrojone pomidory bez skórki, przyprawić. Gorące patisony podawać z przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.10.2013 07:39
Fajne danie :)
barbara11561 18.05.2013 12:21
bardzo lubię patisony,ale jadłam tylko konserwowe:)
Ada-Gaba 21.10.2012 07:56
ciekawy przepis
Marzena34 15.06.2011 10:19
extra przepis-patisonów nie robiłam
jogobella23 17.05.2011 09:11
super
Dorota59 20.01.2011 09:57
bardzo ciekawy przepis, cukinię nadziewaną robiłam, ale przyznam że ten przepis też mi się podoba i go wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak