Sposób przygotowania

Bułki przekroić, odcinając wierzch na 2/3 wysokości. Spodnie części wydrążyć, skropić mlekiem i posmarować obficie wewnątrz miękkim masłem lub margaryną. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą lub olejem (margaryną). Smażyć aż do całkowitego odparowania soku. Wbić ubite jaja, wsypać prażoną cebulkę i smażyć, mieszając, aż masa zacznie się ścinać. Zdjąć z ognia, posolić i popieprzyć. Nałożyć farsz do bułek, przykryć posmarowanymi masłem „czapeczkami”, ułożyć na wysmarowanej masłem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na 10-12 min. Od razu po wyjęciu z piekarnika podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !