Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z zsiadłym mlekiem oraz przesianą mąką i szczyptą soli. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Obrane jabłka przekroić i wyjąć pestki, a następnie pokroić na cienkie plasterki lub kostkę. Wymieszać z ciastem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżka placuszki, smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    robię podobne...są pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !