Sposób przygotowania

Ciasto parzone:

szklanka mąki,
szklanka wody,
2 jajka,
60 g masła,
1/2 łyżeczki soli

Pognieść ziemniaki i utrzeć z innymi składnikami masy na puree. Zrobić ciasto parzone. W tym celu trzeba zagotować wodę, dodać masło i sól i wsypać do wrzątku mąkę. Zmniejszyć ogień i gotować, ciągle mieszając, aż ciasto wchłonie całą wodę i będzie odchodzić od garnka. Zdjąć ognia i zmieszać ciasto z jajkami. Następnie połączyć ciasto parzone z masą ziemniaczaną. Pozostawić do ostudzenia. Uformować kulki do smażenia i obtoczyć je w mące i bułce tartej. Smażyć je z dwóch stron w głebokim tłuszczu. Super na przekąskę, lub do obiadu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !