Sposób przygotowania

Margarynę, wodę, kakao, cukier waniliowy i zwykły rozpuścić w rondlu. Zagotować. następnie ostudzić, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę.Wymieszać wszystko razem, wylać do formy. Upiec w temp 180 stopni około 30-40 minut.
Następnie ostudzić murzynka. Przekroić na pół długim nożem i posmarować dzęmem (do wyboru). Z 1/3 margaryny, 3 łyżek kakao i 4 łyżek cukru zrobić polewę. posmarować na górze ciasto i póki polewa nie zastygła posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uweilbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chyba muszę upiec coś słodkiego, mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    Murzynek - pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się:)) rewelacja!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !