Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, 2 jajka, sól oraz drożdże rozrobione w śmietanie zagniatamy, na jednolitą masę. Ciasto wałkujemy a następnie wycinamy prostokąty ok. 4x8 cm. Mięso gotujemy. Gotowe mielimy. Kapustę przelewamy wodą. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy w piórka. Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku. Gotowy farsz nakładamy na ciasto a następnie zwijamy i dokładnie zlepiamy. Gotowe układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i smarujemy jajkiem. Pieczemy ok 30 min w temp. 180\'C, aż się ładnie zarumienią. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    do tego barszcz i mamy super kolację
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zgadzam się... Tak pysznie wyglądające paszteciki i barszczyk - rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam je, szczególnie do barszczyku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jakie złociste, super;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    bardzo je lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ekstra do czerwonego barszczu
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    rewelacyjne te paszteciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Przepyszne paszteciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Slicznie wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !