Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażane kopytka ze skwarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka 0,5 kg
jajko 2 sztuki
kiełbasa zwyczajna 2 laski
sól do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażane kopytka ze skwarkami

Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jajka oraz sól i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na cztery części każdą część \"rolujemy\" a następnie lekko spłaszczamy dłonią. Kroimy niewielkie kawałki pod skosem. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, po ok 3 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kopytka. Następnie dajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę w piórka. Podsmażamy. Gotowe nakładamy na kopytka. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.11.2013 17:03
smakowite kopytka
olkaaa 23.09.2013 09:39
muszę zrobić
czekoladka_m 15.08.2013 20:37
Uwielbiam odsmażane kopytka;):)
Seba 20.06.2013 08:18
fajny pomysł
Milena87 14.05.2013 20:16
ale bym je teraz zjadła ze smakiem :)
Angelika10 15.02.2013 01:16
fajne
RenataZ-et 23.01.2013 20:17
Też często robię takie podsmażane kopytka :)
Elżbieta17 16.01.2013 19:55
pychota:)
andzia123 25.05.2012 20:50
rewelacja
IlonaAlbertos 30.01.2011 19:35
Uwielbiam kopytka.
Sarenka 20.01.2011 20:44
Kalorycznie, ale smacznie.
Agnieszka_B 20.01.2011 20:06
smakowite kluseczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak