Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 500 g
papryka czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 12% 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki

Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.
Cebulę, paprykę i jabłko obrać.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w sporą kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce.
Dodać te składniki do kapusty, wsypać natkę pietruszki.
Na koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.02.2012 08:44
lubię taką surówkę
pawel6 20.01.2011 21:42
idealny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak