Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka warzywno-ryżowa z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka konserwowa
por 0,5 nieduzy
marchew 1 szt
pietruszka
brokuł
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 18 proc 0,5 szkl
majonez 4 łyżki
ser żółty 10 dag
margaryna 1/3 kostki
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka warzywno-ryżowa z serem

Ryż gotujemy w garnku z dodatkiem kostki bulionowej. To samo robimy z brokułami. Na patelnię wykładamy 1/3 kostki margaryny. Ścieramy marchewkę na tarce na patelnię, dodajemy uprzednio pokrojony por na półksiężyce, oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy aż do uzyskania miękkości. Na końcu dodajemy ugotowaną brokuł. Gdy ryż jest już miękki dodajemy do mieszanki warzywnej i mieszamy całość. Na koniec wylewamy mieszankę: majonez, smietana, kucharek i starty ser żółty. Całość wymieszać. Smacnego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak