Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajadera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
masło 250 g
cukier puder 20 dkg
jaja 2
proszek do pieczenia łyżeczka
kakao łyżka
mleko szkl
marmolada 5 łyżek
rum kieliszek
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Bajadera

Z mąki, masła, cukru i jajek oraz proszku zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowe placki. Jeden placek jeszcze ciepły rozkruszyć w misce dodać kakao, bakalie, rum i utrzeć to wszystko mlekiem na masę. Drugi placek posmarować marmoladą i na nią wyłożyć masę z bakaliami. Całość można polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.12.2011 12:50
fajne
Seba 07.12.2011 13:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak