Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w owocach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 2 kg
kiwi 4-5 sztuki
brzoskwinie 1 puszka
gruszka 2-3 sztuki
mandarynka 4 sztuki
winogrona 1 szklanka
tłuszcz do smażenia do smaku
sól do smaku
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w owocach

Fileta myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę. Do worka lub reklamówki jednorazówki wsypujemy pieprz. sól, paprykę oraz kawałki fileta wiążemy worek i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wykładamy fileta. Smażymy na złoty kolor. Kiwi kroimy w półplasterki. Brzoskwinie w plasterki. Gruszki w kostkę. Mandarynki dzielimy na części a następnie każdą część kroimy na pół. Winogrona na pół. Wszystkie owoce dokładnie ze sobą mieszamy. Dokładamy do mięsa i dodajemy sok z brzoskwiń - dusimy. Gotowe podajemy na ciepło. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.09.2013 12:27
bardzo fajny przepis
RenataZ-et 28.01.2013 20:13
Bardzo mi się podoba ten przepis :)
IlonaAlbertos 30.01.2011 19:38
Ciekawe połączenie składników :) Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak