Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z dzika ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
śliwki suszone 150 g
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z dzika ze śliwkami

Schab z dzika marynujemy 3-4 dni w \"Marynata warzywna do dziczyzny\". Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy olejem i wkładamy do nagrzanego do temp. 200°C piekarnika. Pieczemy ok 10 minut z każdej strony. Do marynaty dodajemy śliwki, czerwone wino i mieszamy. Wyjmujemy schab z piekarnika, zalewamy go marynatą wymieszaną ze śliwkami i winem i odstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 30 minut w temp. 170°C. Pod koniec dodajemy lekko ugotowane ziemniaki. I pieczemy do momentu gdy się zrobią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.07.2012 13:13
Wyśmienite danie. Zjadłabym porcyjkę.
Betka 27.04.2012 11:20
przepyszne danie;)
romanrafal
romanrafal 17.04.2011 08:58
pycha
Izabela/bella81 08.04.2011 09:00
no, no rarytasik :)
Grażyna13 29.01.2011 12:27
Co za pyszności :)
ben-ka 22.01.2011 21:29
Iście królewskie danie.
pacpaw 20.01.2011 11:55
sądzę, że można wieprzowy schab też użyć. W końcu mięso z dzika przygotowuje się prawie tak samo jak wieprzowinę. Można jedynie skrócić okres marynowania.
MAR3STA 20.01.2011 11:43
świetne, tylko skąd ja wezmę dzika;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak