Sposób przygotowania

Schab z dzika marynujemy 3-4 dni w \"Marynata warzywna do dziczyzny\". Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy olejem i wkładamy do nagrzanego do temp. 200°C piekarnika. Pieczemy ok 10 minut z każdej strony. Do marynaty dodajemy śliwki, czerwone wino i mieszamy. Wyjmujemy schab z piekarnika, zalewamy go marynatą wymieszaną ze śliwkami i winem i odstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 30 minut w temp. 170°C. Pod koniec dodajemy lekko ugotowane ziemniaki. I pieczemy do momentu gdy się zrobią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne, tylko skąd ja wezmę dzika;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sądzę, że można wieprzowy schab też użyć. W końcu mięso z dzika przygotowuje się prawie tak samo jak wieprzowinę. Można jedynie skrócić okres marynowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Iście królewskie danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    no, no rarytasik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    przepyszne danie;)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Wyśmienite danie. Zjadłabym porcyjkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !