Sposób przygotowania

Filety z mintaja umyć, pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajka rozbić na talerz, dodać odrobinę soli i rozmieszać widelcem. Filety obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mintaj najbardziej mi smakuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam mintaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    też taką rybkę lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dziś miałam taką rybkę na obiad, było pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczna klasyka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !