Sposób przygotowania

mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym,dodać schłodzoną margarynę i posiekać nażem,następnie dodać żółtka iśmietanę wyrobić ciasto,zawinąć i schłodzić ok.30min.wysmarować foremki do babeczek,ciasto rozwałkować i wylepić foremki piec w temp.200st.ok.10min.wystudzić,cytrynę sparzyć,zetrzeć skórkę i wycisnąć sok,wymieszać z serkiem homogenizowanym,likierem i skórką cytrynową,napełniać babeczki kremem i przybrać umytymi jagodami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    coś pysznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    oj,lubimy takie jagodowe babeczki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !