Sposób przygotowania

Ciecierzycę zalewamy na noc wodą- a następnego dnia gotujemy do miękkości i odsączamy. Możemy również użyć ciecierzycy z puszki.
W misce mieszamy oliwę z przyprawami- wrzucamy ciecierzycę i obtaczamy ją w ziołowej oliwie.
Na blaszkę rozkładamy papier do pieczenia i wykładamy na nim ciecierzycę, tak by ziarenka za bardzo się ze sobą nie stykały.
Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut.
W trakcie pieczenia 2-3 razy mieszamy.
Wyśmienita przekąska- bardziej zdrowy odpowiednik chipsów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    smaczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    może być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pomyslowa przekaska
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    no no ;) fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pomysłowe :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha mniammm:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !