Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaczki z pierożkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mąka
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaczki z pierożkami

kości pozostałe po odfiletowaniu kaczki
podroby pęczek włoszczyzny
2 cebule (300 g)
5 kapeluszy suszonych podgrzybków
łyżeczka mielonego suszu grzybowego
2 jajka
mała bułka
300 g wędzonego boczku
150 ml mleka
400 g mąki pszennej
sos sojowy
imbir
sól
pieprz
vegeta

Z kości i podrobów ugotować bulion, przecedzić. Boczek, cebulę i wcześniej namoczone grzyby pokroić w cienkie paseczki, przesmażyć na oleju, dodać do wywaru. Marchewkę z bulionu pokroić w paseczki i dodać do wywaru. Doprawić. Gotować wszystko 20 minut. Zagnieść ciasto pierogowe. Obrać mięso z kości, dodać posiekaną cebulę, jajko, przyprawić vegetą, pieprzem i zemleć. Lepić małe pierożki. Gotować je w osolonym wrzątku i podawać z zupą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak