Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso wieprzowe połączyć z mięsem z indyka i wyrobić masę mięsną dodając jajka. Do masy mięsnej dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać cebulkę i wyrobić masę mięsną. Z mięsa odrywać kawałki i formować płaskie kotleciki. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak panierka ładnie wyszła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie mięs
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny przepisik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    często robię, bo bardzo lubię takie kotlety mielone
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Często robię z różnymi dodatkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !