Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 3 szkl.
woda letnia 3/4 szkl.
masło 2 łyżki
sól
pieprz
jajko
żółtko jajek
tymianek
jajko
cebula
masło 1/2 kost.
oliwa 2 łyżki
sól
Farsz: 1/2 kg
kurki 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kurkami

przygotować farsz oczyścić grzyby,umyć i drobno pokroić,cebulę posiekać,rozgrzać masło z oliwą i podsmażyć cebulę,dodać grzyby i smażyć ok.10min,przyprawić do smaku solą i pieprzem,przestudzić i wymieszać z bułką tartą i jajkiem,ciasto:mąkę połączyc z masłem i solą,zalać letnią wodą i wymieszać łyżką,dodać odrobinę zimnej wody wbić jajko i wyrobić ciasto,rozwałkować i wykrawać szklanką kółka,na każde kółko nakładać farsz i sklejać pierogi,każdy posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać tymiankiem,piec pierogi 25min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.01.2014 11:40
bardzo smaczne
Grazyna0211 16.10.2012 13:59
moje smaki coś pysznego
IKrakowianka 08.01.2012 17:18
pyszne są takie pierogi
MAR3STA 19.01.2011 21:25
przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak