Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
buraki 50 dag
śmietana 18 proc 100 ml
zakwas buraczany 50 ml
sól do smaku
ziele angielskie 3 sztuki
majeranek 3 szczypty
sok z cytryny 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

Buraki obrać i pokroić w plasterki lub półplasterki. Bulion zagotować i dodać do niego plasterki buraków, sok z cytryny, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Całość gotować przez kilka minut, następnie przecedzić. Barszcz zagotować, dodać do niego zakwas buraczany i zabielić śmietaną. Następnie barszcz doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.03.2014 11:11
smaczna zupa
Katarzyna59 11.02.2014 08:25
smaczny barszczyk
malina 29.09.2013 16:15
jedna z moich ulubionych zup
IKrakowianka 19.08.2012 09:22
Też taki lubię
RenataZ-et 03.05.2012 00:06
super!
cukiereczek 26.10.2011 09:05
lubię to
agnieszka214 20.09.2011 17:17
fajny
agnieszka214 20.09.2011 17:17
fajny
Goya 28.07.2011 08:15
dobry
Iwusia 22.01.2011 12:17
pysznie wygląda :)
Katarzyna/kate1980 21.01.2011 14:49
super już mi ochotę narobiłaś dodaję do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak