Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z grzybkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na żur 1,5 szklanki
woda 2 litry
czosnek 1 ząbek
biała kiełbasa 20 dag
cebula 1 sztuka
ziemniaki 50 dag
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżezczka
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
grzyby suszone 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z grzybkami

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować i pokroić. Wodę należy zagotować z grzybami, białą kiełbasą i przyprawami( ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy). Następnie dodać zakwas na żur wyjmując kiełbaskę. Kiełbasę pokroić na kawałki i ponownie dodać do barszczu. Do barszczu dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Następnie dodać podsmażoną na patelni cebulkę i jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Barszcz podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.11.2013 18:15
bardzo smaczny
Wafelek2601 04.04.2013 22:46
Mniam, dla mnie super
Iwusia 22.01.2011 12:19
robię podobnie i jest pycha :)
Agnieszka_B 21.01.2011 18:13
Uwielbiam taki barszczyk:)
Katarzyna/kate1980 21.01.2011 14:49
ślicznie Ci wyszedł nie mogę zgubić tak fajnego przepisu
pacpaw 20.01.2011 00:35
na czym polega różnica między barszczem białym a żurkiem?
Monika193
Monika193 19.01.2011 20:54
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak