Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
ogórek konserwowy 5 sztuk
papryka konserwowa 5 kawałków
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
sól do smaku
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
pieczarki 25 dag
cebula 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

Pierś z kurczaka pokroić na porcje, które należy następnie rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki. Paprykę konserwową pokroić w paski. Na środku kotleta z kurczaka układać po pasku papryki i ćwiartce ogórka. Kotlety zawijać na kształt roladek i spinać je wykałaczkami. Roladki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Usmażone roladki układać w naczyniu żaroodpornym.
Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Na roladki wyłożyć pokrojone pieczarki i podsmażoną cebulkę. Całość zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.11.2013 11:52
Lubię takie roladki
IKrakowianka 18.09.2012 19:25
Pycha
Wiesława1 23.07.2012 06:23
super miesko
KasiaK90 21.12.2011 16:06
pycha
Koper 02.08.2011 20:17
Fajne, a w sezonie grzybowym, można pieczarki zastąpić jakimiś leśnymi grzybkami :)
RenataZ-et 19.02.2011 13:37
Zrobię jutro na obiad :))
Agnieszka_B 21.01.2011 18:13
Apetyczne kotleciki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak