Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę. Zagnieść ciasto( w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).
Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie pierogi
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smaczne pierożki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !