Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 200 gram
sok z pomarańczy 1 łyżka
cukier 200 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżki
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel migdałowy

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i utłuc w moździerzu, skrapiając sokiem z pomarańczy, zalać wrzącą wodą (2 szklanki), dokładnie wymieszać i odcisnąć przez płótno, pozostałą masę dokładnie utłuc, ponownie zalać wodą (1 szklanką) i jeszcze raz odcisnąć przez płótno. 2 szklanki powstałego zw ten sposób płynu zagotować z cukrem. Pozostały ostudzony płyn rozrobić z mąką ziemniaczaną i wlewać stale mieszając, na gotujący się płyn migdałowy z cukrem. Kisiel rozlać do salaterek i zostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.11.2013 00:02
takiego jeszcze nie jadłam,smaczny na pewno
Ela15 29.08.2013 21:11
fajny smak!
Dorota59 25.05.2013 19:20
super na deserek
Wafelek2601 11.05.2013 22:47
Pyszny deser
Łukasz15 06.03.2013 21:39
Musi być pyszny
dorotka0000025 16.01.2013 15:41
fajny
traktorek 04.01.2013 16:18
świetny
Norgiusz 01.06.2012 06:45
smaczny
IKrakowianka 23.04.2012 23:22
bardzo fajny
RenataZ-et 05.02.2012 19:13
świetny pomysł
Grażyna13 22.10.2011 22:50
Super !
Ewelina47 05.09.2011 09:17
pycha
Iwona51
Iwona51 16.08.2011 19:54
uwielbiam migdały
irenka 25.06.2011 14:54
takiego nie jadłam,musi być pyszny
Ewelina38 20.05.2011 21:56
pycha deserek
Ania67 06.04.2011 12:35
świetny
Gonia555 11.02.2011 17:40
Smaczny
jolaxa 07.02.2011 22:57
pycha
izapozdro 29.01.2011 18:08
pycha.
MAR3STA 26.01.2011 21:37
ja również, niezły pomysł:)
hastalavista 24.01.2011 00:38
wow! takiego jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak