Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone grzyby suszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze suszon. prawdziwków kilka sztuk
mleko 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone grzyby suszone

Umyte grzyby zalać na noc zimnym przegotowanym mlekiem, następnego dnia dodać szklankę przegotowanej wody i grzyby ugotować. Gdy będą miękkie, osączyć na sicie, posypać solą i pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na oleju z obu stron na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.09.2013 13:32
bardzo lubię takie smażone grzybko
Aannkaa82 28.08.2013 21:06
Uwielbiam grzybki, w takiej postaci jeszcze ich nie jadłam ale na pewno wypróbuję.
Ela15 25.08.2013 19:33
super grzybki
adelajda 07.07.2013 07:27
takich jeszcze nie robiłam
Dorota59 24.05.2013 22:57
takie jedzonko to ja lubię
Dorian 09.04.2013 21:59
pyszne grzybki
Motorek 05.10.2012 15:29
pycha
olkaaa 05.10.2012 08:36
uwielbiam grzyby
berys18 19.08.2012 19:06
pycha grzybki
Seba 24.03.2012 11:00
super
RenataZ-et 19.02.2012 16:29
super
ben-ka 12.02.2012 08:55
grzybki to ja lubię:)
barbara11561 20.07.2011 16:05
pyszne grzybki
Krystyna32 06.05.2011 08:51
smaczne
gacopierz23 18.03.2011 19:47
super grzybki
jolaxa 20.02.2011 13:52
pycha
MAR3STA 05.02.2011 15:11
lubię grzybki;)
hastalavista 22.01.2011 01:05
fajne :)
izapozdro 20.01.2011 18:24
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak