Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalafiorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 1/8 l
mąka 2 dag
woda 1,5 l
kości 30 dag
włoszczyzna 15 dag
żółtka surowe 2 szt
cukier
sól
kalafior 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalafiorów

Z włoszczyzny i kości ugotować wywar, przecedzić.
Kalafiory umyć, włożyć do wywaru, gotować do miękkości, zmiksować.
Podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l wywaru, wlać do zupy, zagotować, doprawić do smaku.
Żółtka roztrzepać ze śmietanką, połączyć z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.12.2012 23:10
ekstra
Tahitha 20.01.2011 05:48
Zupka na pewno jest super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak