Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe Agaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
kwaśne mleko 0,5 l
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
banan 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe Agaty

Do kwaśnego mleka wbić jajko. Dodawać mąkę, cały czas mieszając. Na końcu dodać cukier, sodę i sól. Dodać pokrojone w połówki plasterków banany i wymieszać. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 07.03.2012 18:01
pyszne!!!
Mariusz10 07.02.2012 19:36
pyszne
iknkirke 29.01.2012 20:35
super
eli82 21.12.2011 15:24
super
mala2021 01.11.2011 11:03
pyyszne!
bami 22.10.2011 00:26
Interesujący i apetyczny przepis :)
kuklik 20.04.2011 18:51
ciekawy pomysł
Ania67 28.03.2011 10:22
świetne są
Anna169Hosz 07.02.2011 17:43
Bardzo lubię racuchy bananowe.
m1monika 19.01.2011 17:55
jeszcze takich nie jadłam :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak