Sposób przygotowania

śmietanę gotujemy z laską wanilii przekrojoną w poprzek. Po zagotowaniu wyciągamy wanilii i wyciągamy z niej ziarenka. Je dodajemy do śmietany a resztę w kosz. Żółtka ubijamy z cukrem na masę, na końcu dodajemy mąkę. Ubijając cały czas dodawać śmietanę. Grzać całość na małym ogniu ubijając cały czas, Na górze dać folię spożywczą i schłodzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smaczne słodkości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo smaczny polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !