Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem i łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 kawałki
szpinak mrożony 1 opakowanie
serek topiony 1 kostka
czosnek 1 ząbek
łosoś wędzony plastry 100 g
ser żółty 120 g
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem i łososiem

Najpierw przygotować sos szpinakowy. Ugotować szpinak, dodać serek topiony i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Sos musi być dość gęsty, więc można zagęścić go mąką.
Z ciasta francuskiego wykroić spód do tarty zgodnie z kształtem formy. Nałożyć na ciasto szpinak, a na nim rozłożyć plastry łososia. Ułożyć kolejne warstwy zaczynając od ciasta francuskiego, na które nałożyć szpinak i plastry łososia. Całość posypać startym serem żółtym.
Pozostałe ciasto francuskie pociąć na paski i układać w kratkę.
Całość wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika do czasu aż wyrośnie i zarumieni się ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 25.02.2012 13:39
pyszna
Marzena34 25.02.2012 13:39
pyszna
romanrafal
romanrafal 01.02.2012 15:16
pychotka
teresa18 23.12.2011 22:13
pyszności
mala2021 06.11.2011 19:44
pycha
wolochski 19.06.2011 23:35
super
kuklik 18.05.2011 18:24
pyszności
m1monika 06.04.2011 18:05
smaczna!!!
MAR3STA 22.02.2011 15:43
na ciescie francuskim napewno wyszła znakomicie;)
agata1722
agata1722 20.01.2011 08:18
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak