Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dkg
masło 1/3 kostki
mąka ziemniaczana 3 dkg
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyzeczki
liście sałaty
żółty ser starty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec serowy

Do szklanki wody dodać sól i masło. Zagotować, potem dodać mąkę pszenną wcześniej wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Mieszać, podgrzewać aż ciasto będzie odstawać od ścianek garnka. Gdy ostygnie, dodać część sera, jajko i proszek do pieczenia. Ucierać. Blachę wyłożyć pergaminem wysmarowanym masłem, rozłożyć na nim ciasto na kształt wieńca. Posypać serem. Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni, potem zmniejszyć piekarnik do 170 stopni i piec kolejne 20 minut. Ozdobić sałatą i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.12.2012 11:58
rewelacja;)
m1monika 23.01.2012 18:06
fajny przepis
Motorek 09.08.2011 10:40
pycha
kuklik 06.08.2011 17:16
super
AgaS10 19.01.2011 16:45
Ciekawy przepis na parzone ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak