Sposób przygotowania

Pokrojonego kurczaka ugotować w osolonej wodzie z połową wina. Doprawić. Gdy będzie miękki pokroić w paseczki. Płaty lasagne ugotowac w osolonej wodzie. Rozgrzać masło, podsmażyć na nim pietruszkę, czosnek, posypać je mąką i smażyć przez chwilę. Następnie dodać wywar z kurczaka i pozostałe wino. Gotowac 5 minut. Dolać śmietankę, dodać połowę sera.
Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę sosu, ułożyć na nim warstwę lasagne, przykryć kurczakiem, posypać serem i polać sosem. Ułożyć kilka warstw. Na wierzch wysypać orzechy. Piec przez 25 minut w temp. 220 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !