Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3szt
cukier 1szklanka
margaryna 0,5kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2łyżki
mleko 0,5l
sok z połowy cytryny
galaretka agrestowa
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO

Oddzielić żółtka od białek.Margarynę,cukier,żółtka i cukier waniliowy utrzeć.Białka ubić na sztywną pianę.Mleko podzielić na dwie części:w jednej zamoczyć żelatynę na około pół godziny,drugą połowę zagotować i wlać do żelatyny.Rozpuścić ją,i całość wlać do utartych składników.Dodać serek homogenizowany i całość wymieszać.Na końcu dodać sok z cytryny i białka.Wlać do formy,a po stężeniu zalać galaretką.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.12.2012 17:52
pyszny;)
Jaheira11 22.07.2011 23:35
wygląda fantastycznie
jeta72 20.07.2011 16:19
bardzo apetyczny
Iwona45 11.07.2011 22:52
mniam
Krystyna32 28.04.2011 16:29
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak