Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie bazyliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 dzwonka
bazylia
pieprz
sól
oliwa
masło
jogurt naturalny
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie bazyliowym

Rybę skropić sokiem z cytryny. Po osuszeniu przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez 2 minuty na rozgrzanym tłuszczu, potem zapiec w piekarniku w temp. 200 stopni przez 10 minut.
Przygotować sos: jogurt naturalny wymieszać z bazylią, musztardą, solą, pieprzem, odrobina cukru. Zmiksować. Taki sos wlewamy obok ryby na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 29.12.2012 12:05
pyszności;]
Betka 28.12.2012 18:05
mniam mniam;]
Iwona51
Iwona51 24.09.2011 09:28
uwielbiam łososia
Seba 19.06.2011 19:07
smaczne
Seba 19.06.2011 19:07
smaczne
Motorek 23.05.2011 21:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak