Sposób przygotowania

Do maki dodać margarynę, sól i siekać nożem do momentu, Aż tłuszcz połączy się z mąką. Dodać wodę i zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po czym ciasto rozwałkować, wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem formy, brzegi formy obwieść wałeczkiem wysokości 1,5 centymetra. Na ciasto nałożyć przygotowany uprzednio farsz wstawić do piekarnika i zapiec. Farsz: cebulę i grzyby oczyścić i drobno pokroić. Wędlinę pokroić drobno. Na rozgrzany tłuszcz wsypać paprykę, lekko podsmażyć, dodać cebulę i zrumienić ją. Dodać grzyby i usmażyć je. Do cebuli i grzybów dodać wędlinę, koncentrat pomidorowy i przyprawy- wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ale apetyczna!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ale apetyczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    dobry!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !