Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowo-daktylowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
cukier 1,5 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cynamon do smaku
daktyle 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowo-daktylowy

Do 1,5 szklanki wody dodajemy jabłko obrane i pokrojone oraz pokrojone daktyle i cukier. Gotujemy ok 5 min.dodajemy cynamon i sok z cytryny.
W 1/2 szklance wody rozprowadzamy czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej i wlewamy do gotujących się jabłek. Mieszamy do zagotowania. Kisiel można jeść na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 15.08.2011 17:14
extra
matii6 11.04.2011 20:39
pomysłowe
SmacznaPyza 27.03.2011 19:28
jakoś nie bardzo lubię daktyle...może w takim kisielku mi zasmakują ?
Natalia/tubisiek 09.02.2011 19:31
fajne połączenie :)
Misiakova 03.02.2011 08:43
odmiana dla nudnych kupnych kisieli!
MAR3STA 29.01.2011 18:00
fajny kisiel;)
agnieszka214 26.01.2011 06:54
mniam
alaaa 20.01.2011 18:16
te daktyle mnie zaciekawiły,,
m1monika 19.01.2011 18:20
rewelacyjny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak