Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksować i zagnieść ciasto, które owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Po wyjęciu, formujemy palce - wałeczki (trochę cieńsze niż nasze osobiste, gdyż w piekarniku zwiększą objętość), robimy małe nacięcia w miejscu \"zmarszczek; na koniec wciskamy migdały, przecięte na pół, w miejscu paznokcia. Trzeba dobrze docisnąć gdyż wypadają po upieczeniu.

Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200 stopni. TRZEBA PILNOWAĆ BO SZYBKO SIĘ PRZYPIEKAJĄ.

Aby wyglądały makabryczniej, można po upieczeniu, poprzyklejać migdały na dżem lub marmoladę np. z czarnych porzeczek.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj nazwa jest oryginalna
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    strach się bać :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fantastyczne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    orginalne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    Są super też je robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oooo ekstra!!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !